Tunnistatko kollegasi näistä pikkujoulujuhlijoista? - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

Tunnistatko kollegasi näistä pikkujoulujuhlijoista?

Firman pikkujouluissa on tonttuja joka lähtöön. Löytyy hölösuita, jotka avautuvat firman ongelmista avoimesti ja vipeltäjiä, jotka ottavat liian monta sihijuomaa ennen virallista osuutta, kaataa finan arkistointikaapin ja sammuu kirjanpitäjän pöydän alle ennen juhlien alkua. Olemme keränneet kuvauksia joistain näistä tontuista - tunnistatko yhtään kollegaasi tuntomerkkien perusteella?
Happens pikkujoulut tunnistatko näistä pikkujoulujuhlijoista kollegasi

Bile-tonttu

Bile-tonttu on heti täysi meno päällä, mutta vauhti hiipuu yhtä nopeasti kuin on noussutkin. Sen aikaa kun hän on vielä elävien kirjoissa, hän on mitä mainiointa bile-seuraa, äänekäs ja yltiöpositiivinen, mutta alkuillan jälkeen hänet löytää usein joko vessasta pää pöntössä tai sammuneena palaverihuoneen nurkasta. Termi "lepään vain hetken" ovat valitettavan kuuluisat viimeiset sanat hänen suustaan.
Happens bile-tonttu Tunnistatko näistä pikkujoulujuhlijoista kollegasi

Karaoke-tonttu

Tämä tonttu starttaa alkuillasta karaoken ja pitää siitä eteenpäin huolen, että hänen nimensä on kokoajan listalla. Vaikka tämän tontun nimi ei ala Koo-kirjaimella, niin Aikuinen Nainen soi useamman kerran illan aikana. Hän on hyvin suojelevainen mikrofonia kohtaa, joten myöhemmin pikkujouluissa on pakko tyytyä duettoihin hänen kanssaan, koska soolot ovat sula mahdottomuus.
Happens karaoke-tonttu Tunnistatko näistä pikkujoulujuhlijoista kollegasi

"Anteeksi ihan tosi paljon eilisestä!"

Morkkis-tonttu avautuu konttorilla pikkujoulun jälkeisenä aamuna.

Morkkis-tonttu

Meni ilta miten hyvin tahansa, Morkkis-tontulla on aivan älytön morkkis seuraavana aamuna. Erikoisinta tässä on se, että hän käyttäytyy pikkujouluissa täysin asiallisesti eikä tee koskaan mitään tyhmää. Kaiken kukkuraksi hän pyytelee seuraavana päivänä konttorilla muilta tontuilta anteeksi tyhmää käytöstään tai siivotonta suutaan, kuin olisi puklannut pomon povitaskuun ja haukkunut Markkinointi-tonttua kevytkenkäiseksi.
Happens morkkis Tunnistatko näistä pikkujoulujuhlijoista kollegasi

Koti-tonttu

Koti-tonttu lähtee aina ekana kotiin, koska migreeni tai yllättävä mahakipu. Huonona päivänä jopa hänen kissoillaan saattaa ilmetä yllättävä oksennustauti. Taivutteluyrityksistä huolimatta Koti-tonttu käyttää "vapaudu vankilasta"-korttinsa jälleen, pakkaa kamppeet reppuunsa ja lähtee kotiin ehtiäkseen sopivasti 19.30 Salkkareita katsomaan kun Ismo liehittelee Katariinaa (tai Seppoa?!?!).
Happens koti-tonttu Tunnistatko näistä pikkujoulujuhlijoista kollegasi

Nuoleskelija-tonttu

Tässä on tonttu, joka on jatkuvasti ylistämässä pomoshenkilöiden jokaista elettä ja sanaa. Hän taputtaa ensimmäisenä pomon pikkujoulupuheelle ja nauraa turhan äänekkäästi hänen vitseilleen. Muutaman ölppösen jälkeen Nuoleskelija-tonttu saattaa jopa pitää epävirallisen puheen kehuakseen esihenkilöään, mutta aiheuttaakin kivuliaan kiusallisen tunnelman, jonka Jäänmurtaja-tonttu pelastaa ironisella sutkautuksellaan.
Happens nuoleskelija-tonttu Tunnistatko näistä pikkujoulujuhlijoista kollegasi

"Bile-tonttu on niin epäkypsä"

lainaus Vastarannan-tontulta pikkujouluissa Bile-tontun tanssiessa pöydällä.

Vastarannan-tonttu

Tälle tontulle ei kelpaa mikään. Jos pikkujouluissa on tarjolla Hans Välimäen loihtima 12 annoksen menu, hän valittaa ruoan määrää. Juomat ovat aina liian kylmiä tai kuumia. Tila on liian kaukana tai liian pieni. Yhteishenkeä kohottavat aktiviteetit ovat Vastarannan-tontun mielestä lapsellisia eikä hän niihin osallistu vaan katsoo sivusta paheksuen. Ilta päättyy taksitolpalle, jossa hän joutuu tyytymään mersun kyytiin vaikka olisi halunnut Teslan.
Happens mököttäjä-tonttu Tunnistatko näistä pikkujoulujuhlijoista kollegasi

Stressi-tonttu

Stressi-tonttu on luultavasti järjestänyt nämä pikkujoulut. Hän on koko ajan muistuttelemassa muita illan agendasta ja aikataulusta sekä häiritsee juhlatilan henkilökuntaa jatkuvilla kysymyksillään. Tähän tonttuun ei saa pikkujouluissa mitään kontaktia hänen vipeltäessään sinne tänne miettien itsekseen “Onks tääl liian pimeetä? Tääl on liian pimeetä! Joku voi kaatuu, mä käyn pyytää lisää valoo tänne”. Valojen lisääntyessä Stressi-tonttu stressaa siitä, onko tila liian valoisa. Hän myös uskoo hyvän tunnelman pysyvän yllä kyselemällä siitä jatkuvasti.
Happens stressi-tonttu Tunnistatko näistä pikkujoulujuhlijoista kollegasi

Yhteenveto

Kuulostiko jokin kuvauksista tutulta? Ehkä asiakaspalvelun Risto sopisi hyvin Stressi-tontun kenkiin? Vai onko Minna markkinoinnista NIIN Nuoleskelija-tonttu?! Tonttuja on moneksi ja tässä vain muutama esimerkki. Jos keksit lisää tonttutyyppejä, niin laita sähköpostia osoitteeseen joulupukki@korvatunturi.fi niin pidämme huolen, että ilmiannamme nämä tonttulajikkeet ensi vuoden koosteessa. Kiitos ajastanne ja mahtavaa joulun aikaa!
Onko seuraavat firman juhlat jo tiedossa?

Firman juhlien pitää olla vuoden parhaat juhlat! Niiden järjestäminen vaan saattaa olla pahimmillaan suuri stressipiikki sitä järjestävälle taholle. Pitää löytää juhlatila, tarjoiltavat ja ohjelmanumeroita, jotta firman työntekijät ovat tyytyväisiä. Onneksi on Happens, joka yhdistää nämä kaikki yhteen paikkaan! Nyt vain lisäämään tarjouskoriin kaikki kiinnostavat paikat, pitopalvelut ja aktiviteetit ja lähettämään kertalaakista moneen paikkaan samanaikaisesti tarjouspyynnöt - voilà!

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tarkemmin evästeiden keräämiin tietoihin voit tutustua  tietosuojaselosteestamme