10 parasta tapaa aloittaa keskustelu juhlissa - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

10 parasta tapaa aloittaa keskustelu juhlissa

Oletko koskaan ollut juhlissa, mutta et tiedä miten aloittaisit keskustelun? Ei hätää, sillä tässä artikkelissa jaamme 10 parasta tapaa aloittaa keskustelu juhlissa. Näitä vinkkejä noudattamalla tutustut uusiin ihmisiin ja nautit juhlasta täysillä.
Juhlatilat Porvoo - Happens

1. Kysy yleisiä kysymyksiä: Hyvä tapa aloittaa keskustelu on kysyä yleisiä kysymyksiä, kuten “Miten päiväsi on sujunut?” tai “Miten päädyit tänne juhliin?” Tällaiset avoimet kysymykset antavat keskustelukumppanillesi mahdollisuuden avautua ja kertoa itsestään. Small talk-taidot ovat tärkeä osa tässä vaiheessa, että osaat jatkaa keskustelua ja tarttua annettuihin aiheisiin.

 

2. Kehu: Kehuminen on aina hyvä tapa aloittaa keskustelu positiivisella huomautuksella. Voit esimerkiksi sanoa, “Tykkään todella paljon asustasi/asusteistasi, näyttää upealta!” tai “Eikö olekin hienosti järjestetty tapahtuma?”. Kehun ei tarvitse kohdistua keskustelukumppaniin, mutta mikä sen parempaa, kuin vastaanottaa kehuja itsestään! Saatat jopa saada kehut takaisin. 😉

 

3. Yhteiset kiinnostuksen kohteet: Yritä selvittää, onko sinulla ja keskustelukumppanillasi yhteisiä kiinnostuksen kohteita, kuten harrastukset, lempielokuvat tai musiikkimaku. Tämä voi johtaa syvällisempiin keskusteluihin. Jos yhteisiä kiinnostuksenkohteita ei tunnu löytyvän, niin ala pakota keskustelua. Voit alkaa kertomaan itsestäsi ja omista harrastuksistasi, näin tarjoat keskustelukumppanillesi mahdollisuuden tarttua aiheisiin.

 

4. Juhlapaikka: Keskustelunaiheen voi löytää myös juhlista itsestään. Voit kommentoida musiikkia, sisustusta tai tarjoiluja. Tämä auttaa sinua ja keskustelukumppaniasi tuntemaan olonne mukavaksi ja arvostelemaan yhteisesti juhlien järjestelyjä. “Onpa upea terassi!”, “Mahtavaa, että meillä on bändi tänään soittamassa”, “Loistavat ruuat ja hienoa, että on paljon vaihtoehtoja tarjolla.”

 

5. Kysy mielipidettä: Kysyäksesi toisen mielipidettä voit sanoa esimerkiksi, “Oletko ollut tässä juhlatilassa aikaisemmin?” tai “Mikä on mielestäsi paras tapa viettää viikonloppua?”. Positiivisuuden kautta, älä hae kiinnostuksen kohteita negatiivisista asioista vaan koita saada keskustelukumppanisi kertomaan asioita, mistä on innoissaan.

 

6. Muista nimet: Muista keskustelukumppanisi nimi ja käytä sitä keskustelun aikana. Ihmiset arvostavat, kun heitä kutsutaan nimellä, ja se auttaa luomaan henkilökohtaisemman yhteyden. Tavatessanne, sano keskustelukumppanisi nimi välittömästi hänelle, “Hei Anna, hauska tutustua, minä olen Markus”. Disclaimer: ÄLÄ käytä esimerkin nimiä vaan oikeita nimiänne!

 

7. Kysy tulevaisuudesta: Kysymys tulevaisuudesta voi olla hauska ja kiinnostava keskustelunavaus. Voit kysyä esimerkiksi, “Mikä on haaveammattisi?” tai “Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?”. Psst… Jos oletat keskustelukumppanisi olevan raskaana, älä missään nimessä kysy laskettua aikaa tai, “Oletko raskaana?”. Tämä voi johtaa ongelmiin…

 

8. Jaa tarina: Kerro lyhyt tarina tai anekdootti omasta elämästäsi. Se voi olla hauska tai koskettava tarina, joka auttaa sinua ja keskustelukumppaniasi tuntemaan toisenne paremmin. Kerro totuudenmukainen tarina, joku juhlissa luultavasti tietää totuuden, joten ei ole hyvä asia jos jäät liioitellusta kertomuksesta nalkkiin.

 

9. Kysy matkasuunnitelmista: Monet ihmiset pitävät matkustamisesta, joten voit kysyä, “Onko lomareissuja tiedossa” tai “Minne olet viimeksi matkustanut?”. Hyvä tapa jatkaa tätä keskustelua on kysellä menneistä tai tulvista kohteista tai jakaa omia vinkkejä.

 

10. Keskustelu juhlien teemasta: Jos kyseessä on teemajuhlat, voit aloittaa keskustelun juhlan teemasta. Kysy esimerkiksi, “Perustuukohan juhlien teema johonkin elokuvaan?” tai “Oliko sinun vaikea löytää puku näihin juhliin?”

Ole kohtelias ja hymyile!

Nämä ovat vain muutamia tapoja aloittaa keskustelu juhlissa. Tärkeintä on olla avoin ja kiinnostunut toisista ihmisistä. Kuuntele aktiivisesti, ole kohtelias ja hymyile – näin voit olla varma siitä, että luot mukavan ilmapiirin juhlissa ja saat mielenkiintoisia keskusteluja aikaan. Juhlat voivat olla mahtava tilaisuus tavata uusia ihmisiä ja luoda merkityksellisiä yhteyksiä, joten tartu tilaisuuteen ja nauti juhlasta!
Aatos Cafe Porvoo - Happens

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tarkemmin evästeiden keräämiin tietoihin voit tutustua  tietosuojaselosteestamme