Nuuksion kansallispuisto - Tutustu Nuuksioon - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto on ainutlaatuinen Etelä-Suomessa sijaitseva luontokohde, jossa luonnosta nautitaan ympäri vuoden. Nuuksiossa pääset valitsemaan juuri sinulle ja kanssaretkeilijöille sopivan tavan viettää aikaa upeassa luonnossa. Puiden keskellä telttailua vai mökkiloma kaikilla herkuilla? Tutustu Nuuksion kansallispuiston antimiin.
Happens - Hawkhill nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto on aivan pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitseva kansallispuisto. Sen 53 km² luontoa on toiminut suosittuna ulkoilupaikkana sekä suomalaisille että kauempaakin matkanneille turisteille jo vuodesta 1994. Nuuksio on harvinainen asumaton alue lähellä pääkaupunkia. Sen ainutlaatuinen luonto sai suojelupäätöksen 1990-luvulla osittain Nuuksiossa leirejä pitäneiden partiolaisten ansiosta. Ja hyvä niin! Nykyään kansallispuisto on koti monille uhanalaisille eläin-, kasvi- ja sienilajeille, kuten esimerkiksi ilveksille ja liito-oraville.

Nuuksion kansallispuistossa riittää tekemistä ja näkemistä ympäri vuoden. Kansallispuisto on täynnä paitsi monipuolisia palveluita ja aktiviteetteja, myös merkittyjä polkuja ja reittejä, joiden ympäriltä löytyy muun muassa laavuja, telttailualueita, tulentekopaikkoja sekä keittokatoksia. Jos vaellusretki kiinnostaa, muista pakata kunnolla evästä! Ellet sitten aio yöpyä vaikkapa Villa Taavetissa ja hyödyntää erilaisia tarjoilumahdollisuuksia osana todellista luksuslomaa luonnossa.

Nauti luonnosta ympäri vuoden

Valoisat yöt ja lämpimät järvet vai ruska ja näyttävä sienisato? Talvinen ihmemaa ja lumikenkäretket vai jälleen henkiin heräävä luonto? Kesä, syksy, talvi, kevät. Kaikilla yhtä paljon annettavaa!

Nuuksion kansallispuistossa jokainen vuodenaika tarjoaa omanlaisensa kokemuksen. Upea kansallispuisto pukeutuu kesällä auringonsäteisiin, syksyllä lehtipeittoon, talvella lumihankiin ja keväällä vehreyteen. Löydät Nuuksiosta monenlaisia vuodenaikoihin sidottuja aktiviteetteja. Retki Nuuksioon on aina ikimuistoinen! Tutustu esimerkiksi lumikenkäretkiin, liukulumikenkäilyyn ja fatbike-retkiin.

Tekemistä ryhmille

Etsitkö tekemistä työporukan virkistyspäiviin, syntymäpäiville, polttareille tai muuten vain kavereiden kanssa koettavaksi? Nuuksion kansallispuisto on paikka, jonne on ihana suunnata parhaiden ystävien, perheen tai kollegoiden kanssa! Erilaisia ryhmäaktiviteetteja voit varata Happensin kautta. Miltä kuulostaisi esimerkiksi eräkokin nuotioillallinen, hyvinvointipäivä, jäänveistokurssi tai pakopeli metsässä?
Tutustu hyvinvointipäivään Nuuksiossa
Happens lumikenkäily solvalla

Monipuoliset palvelut luonnon äärellä

Olit sitten vailla varusteita tai kokouspaikkaa, Nuuksion kansallispuistosta löydät kattavia palveluita jokaiseen tilanteeseen. On ravintoloita, hotelleja, mökkejä, saunoja sekä tietysti erilaisia elämyksiä tarjoavia yrityksiä – kaikki uniikilla luontoon sopivalla twistillä tietenkin!

Tutustu kauniiseen järviylänköön melomalla, kanootilla tai SUP-laudalla ja vietä sen jälkeen yötä puun oksilla. Tule Nuuksioon vaikka koko viikonlopuksi ja vaella kaikki yli 30 kilometriä merkittyjä reittejä! Virkistäytyminen onnistuu tietenkin lukuisilla eri saunoilla. Nuuksion kansallispuiston alueelta löytyy erilaisia saunoja aina savusaunasta saunamökkeihin ja moderneihin saunatiloihin.
Melontaa Nuuksiossa

Virtaa arkeen

Nuuksiossa virität arkesi aivan uudelle tasolle. Kansallispuisto sijaitsee niin lähellä, hyvien kulkuyhteyksien päässä, että tekosyitä ainutlaatuisen luontokokemuksen välttämiseen ei kerta kaikkiaan löydy. Mikä parasta ja villeintä? Nuuksioon voit siirtää myös toimistosi! Kokousta ja yövy Haltia Lake Lodgessa tai anna ideoiden roihuta tunnelmallisessa Mäntykodassa.
Tutustu Mäntykotaan
Nuuksion ainutlaatuinen mäntykota

Tervetuloa Nuuksioon – saapuminen on helppoa

Nuuksion kansallispuistoon saavut kätevästi niin omalla autolla, yhteiskuljetuksella kuin julkisella liikenteelläkin. Kansallispuisto sijaitsee Kehä III:n pohjoispuolella Turunväylän ja Vanhan Porintien välissä. Pysäköintialueita löytyy sekä henkilöautoille että tilausbusseille. HSL:n julkisen liikenteen reitteihin ja pysäköintiohjeisiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen retkeä Nuuksioon.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tarkemmin evästeiden keräämiin tietoihin voit tutustua  tietosuojaselosteestamme