Suomenlinna - Tutustu tiloihin ja nähtävyyksiin - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

Suomenlinna

Suomenlinna on vanha historiallinen linnoitus, joka kätkee sisälleen paljon nähtävää ja tehtävää. Se on suomalainen kulttuuriaarre, jonka me kaikki tiedämme ja tunnemme. Vai tunnemmeko sittenkään?
Suomenlinna kuninkaanportti

Helsingin edustalla vain 15 minuutin lauttamatkan päässä keskustasta sijaitsevan Suomenlinnan linnoitustyöt alkoivat Ruotsin vallan alaisena vuonna 1748. Sittemmin Helsingin edussaaret ovat käyneet läpi uskomattomia vaiheita, ja Suomenlinna tuli lopulta valituksi jopa maailmanperintökohteeksi vuonna 1991.

Suomenlinna tunnetaan ainutlaatuisena sotilas­arkkitehtuurin muistomerkkinä. Upean historian ja upeiden maisemien lisäksi Suomenlinna on noussut merkittäväksi kohteeksi viettää erilaisia yksityistilaisuuksia ja tapahtumia. Suomenlinnasta vuokraat toinen toistaan upeammat juhlatilat ja vietät unohtumattoman häät! Linnoituksen luonto ja ympäristö on myös täynnä mahdollisuuksia hauskalle tekemiselle ja erilaisille aktiviteeteille.

Siis Suomenlinnaa tutkimaan!

Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä, ja siellä vierailee vuosittain noin miljoona innokasta kävijää. Historian havinaa huokuva linnoitus on kokemus jo reissun alkumetreiltä asti. Matka Suomenlinnan salaisuuksiin alkaa merimatkalla, jonka aikana pääset näkemään myös kauniin Helsingin keskustan mereltä päin.

Suomenlinnassa riittää ihmeteltävää. On muureja, museoita, kahviloita ja ravintoloita sekä tietysti juhla- ja kokoustiloja sekä ohjattuja aktiviteetteja! Oletko valmis lähtemään seikkailulle? Varoitamme, että saatat innostua järjestämään Suomenlinnassa myös tapahtuman!

Tilat ainutlaatuisiin tapahtumiin

Suomenlinnasta löytyy paljon erilaisia yksityistiloja ja tapahtumapaikkoja niin kokous- kuin juhlakäyttöönkin. Ehkä etsit paikkaa yritystapahtumalle, kehityspäivälle, syntymäpäiväjuhlille tai 20-vuotishääpäivän viettoon? Mikäs sen parempaa kuin lyhyt merimatka näyttävään juhlatilaan!

Suomenlinna tarjoaa myös kattavia kokouspalveluita. Karkaa siis kokoustamaan paikkaan, joka on nähnyt merkittävää historiaa enemmän kuin moderni toimistonne! Onhan se totuus, että uudessa ympäristössä aivotoiminta virkistyy. Tämä satoja vuosia vanha ”uusi” kokousympäristö sytyttää takuulla intoa työntekoon!

Tekemistä ja kokemista

Suomenlinnan upeasti säilyneisiin rakennuksiin kannattaa ehdottomasti tutustua – ja se onnistuu parhaiten opastetuilla kierroksilla! Suomenlinnassa järjestetään useita erilaisia kävelykierroksia, joilla saaren linnoitusalueet upeine tarinoineen tulevat tutuksi. Kiinnostaako Viaporin tykit ja tunnelit vai telakan historiallinen pumppuhuone? Kierroksen päätteeksi suunnataan tietenkin ravintola Suomenlinnan Panimon olutesittelyyn suomenlinnalaisia oluita maistelemaan. Vai aloitetaanko kierros suoraan täältä?

Pientä actionia kaipaavat vierailijat voivat varata ryhmälleen esimerkiksi tilauspurjehduksen tykkisluupilla valistusajan meriseikkailun tai Viaporin risteilyn merkeissä. Kuinka mahtaa sujua soutaminen sluupin yli 8-metrisillä airoilla? Se selviää vain kokeilemalla! Myös suosittu Suomenlinnan selviytyjät -pakopeli on loistavaa tekemistä linnoituksessa vieraileville ryhmille. Pelissä seikkaillaan Suomenlinnan historiallisilla mukulakivikaduilla ja bastioneissa ja ohjelmanumero toimii hyvin vaikkapa virkistyspäivän yhteyteen. Oletteko valmiina ratkaisemaan Suomenlinnaa uhkaavan mysteerin?

Sano ”Tahdon” Suomenlinnalle

…ja puolisollesi! Suomenlinnasta löydät kerrassaan upeita hääpaikkoja rakkauden juhlistamiseen. Etenkin kesällä tältä ainutlaatuiselta kohteelta saat kaiken, mitä hääjuhlalta voi toivoa. On kuvaukselliset maisemat ja raikas meri-ilma sekä monipuolinen valikoima erilaisia sisä- ja ulkotiloja. Juhlitaanko korkeiden holvikaarien alla vai tunnelmallisissa Pirunkirkon puitteissa? Jotain uniikkia ja eleganttia vai jotain rentoa ja persoonallista? Suomenlinnassa juhlit yön pikkutunneille asti ja ihailet auringonlaskua illan päätteeksi tuoreen puolisosi kanssa. Kyllä kelpaa kilistellä ja kääntää katseet kohti yhteisen elämänne uutta lukua!

Lähde seikkailulle!

Lähellä, mutta silti niin kaukana – tällä kertaa hyvällä tavalla. Suomenlinnaan pääset helposti, mutta kun saavut perille, tuntuu kuin olisit matkannut kauas kaupungin vilinästä! Suomenlinna on täydellinen kohde rennolle päiväretkelle, kokoustilaisuudelle, häille, viiskymppisille, syntymäpäiville tai vaikkapa ihan vain pitkälle kävelylenkille. Pyydä seuraksi perhe, ystävät tai työporukka ja suuntaa viettämään aikaa näyttävään historialliseen ympäristöön!

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tarkemmin evästeiden keräämiin tietoihin voit tutustua  tietosuojaselosteestamme