Workshop - Järjestä tehokas työpaja - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

Workshop

Ryhmät jakoon ja suunnittelu tulille! Workshopit, eli työpajat, ovat loistavia tilaisuuksia strategiseen ideointiin, suunnitteluun, ja liiketoiminnan kehittämiseen. Työpajat ovat tuloksekkaita, tehokkaita ja mukavia yhteisiä työpäiviä. Mutta missä workshoppeja sitten pidetään? No Happensin kautta varatussa workshop tilassa tietenkin!
Original Sokos Hotel Wiklund - kokoustilat Turku - Happens

Järjestä workshop Happensin avulla

Workshop tilaisuus suunnitteilla? Mahtavaa – on siis aika koota yhteen firman kaikki asiantuntijat ja eri kokoonpanojen pelaajat! Kun kaikki tuovat kentälle oman näkemyksensä, syntyy taktiikasta jotain suurempaa. Workshop järjestyy helposti Happensin kautta, josta varaat tilan, tarjoilut ja ehkä pientä oheisohjelmaakin. Happensin valikoimasta löytyy mm. huippuluokan tapahtumatalojen tarjontaa Helsingistä, kuten Messukeskuksen kokoustilat ja Epicenterin kokoustilat. Tarjouspyyntöjen lähettäminen on ilmasta ja voit lähettää samalla kerralla rajattoman määrän tarjouspyyntöjä sinua kiinnostaviin kohteisiin. Niin on näppärää. Työpajan suunnittelu käyntiin!

Workshoppiin sopivia tiloja – workshop tilat pienemmälle porukalle
Workshop tilat isommalle ryhmälle

Mitä muuta workshop vaatii kuin tilan?

No kunnon eväät tietenkin, mutta niistä lisää myöhemmin. Mikä workshop oikeasti on? Tässä välissä ajattelimme vinkata muutaman asian workshopin sisällöstä, jotka kannattaa muistaa itse päivän kulkua ja tilaisuuden sisältöä suunnitellessa.

  1. Vetäjä. Vaikka workshoppien yksi parhaista puolista on ryhmässä syntyvä moniäänisyys ja useat eri näkökulmat, tilaisuus vaatii silti yhden tai useamman vastuuhenkilön, joka ohjaa toiminnan käynnistymistä, ryhmien jakautumista, aikataulua ja muita käytännön asioita. Ilman näitä työskentelystähän tulee vain seurustelua ja sen on sitten pikkujoulujen juttu!
  2. Selkeä tavoite. Yhteinen ideointi ja työskentely on tehokasta silloin, kun tavoite on kirkkaana mielessä. Muista määritellä workshopille selkeä tavoite, jota kohti kaiken työskentelyn tulisi tähdätä. Työpajojen tavoitteita voivat olla lähes mitkä tahansa liiketoiminnan kehittämiseen, rajaamiseen tai kasvattamiseen tai vaikkapa työyhteisön parantamiseen liittyvät asiat: yrityksen arvojen miettiminen, markkinointi-ideoiden kirjaaminen, asiakasryhmien määrittely, potentiaalisten asiakkaiden käyttäytymisen tutkiminen… onhan näitä!
  3. Työskentelytavat. Mieti minkä kokoisissa ryhmissä työskennellään (tämä vaikuttaa oleellisesti myös tilan valintaan). Onko tarkoitus keskustella, tehdä tehtäviä, ratkaista ongelmia, pohtia kuviteltuja caseja? Ehkä pieni ryhmien välinen kilpailu luo kipinää ideointiin! Joka tapauksessa kannattaa valita jokin arjesta poikkeava työtapa ja miksei keksiä väleihin jotain hauskaa ohjelmaakin. Kaikki normaalista poikkeava synnyttää uusia ajatuksia! Ohjelman kannalta kannattaa tutustua esimerkiksi etäaktiviteetteihin tai drinkkikouluihin. Näistä jälkimmäinen ainakin synnyttää takuulla jotain uutta, jos ohjelma aikataulutetaan keskelle päivää 😉

Yhdistä työpaja ja aktiviteetti

Kuten mainitsimme, ohjelmanumero voi sopia loistavasti workshopin kulkua ja yhteistä työskentelyä rytmittämään. Parasta on yhdistää suoraan itse työpajan osuus ja muu ohjelma. Happensista löydät useita aktiviteetin sisältäviä valmiita kokouspäivän paketteja, kuten: Aeronautican kokous ja lento tuulitunnelissa, Vesipuisto Laguunin elämyksellinen kokouspaketti, Herrankukkaron aktiivinen kokous, Varalan Urheiluopiston liikunnallinen kokous tai Solvallan Urheiluopiston hyvinvointipäivä.

Workshopin ruokailu kuntoon

Varmista hyvissä ajoin, että tarjoiluita on workshop tilaisuudessa riittävästi saatavilla! Energiavajeella toimivat aivot eivät saa aikaiseksi yhtään mitään. Workshop tilat tarjoavat usein itse puitteiden kylkeen myös maittavat kokoustarjoilut. Muista siis toivoa aamiaista, lounasta, kahvitarjoiluita tai illallista workshopin keston ja ajankohdan mukaan. Voit myös etsiä pitopalveluita Happensin kautta, mikäli aikeissa on varata pelkkä vuokratila. Tutustu pitopalveluihin paikkakohtaisesti Helsingissä (ja Uudenmaan alueella), Turussa ja Tampereella.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tarkemmin evästeiden keräämiin tietoihin voit tutustua  tietosuojaselosteestamme