Löydä tekemistä luokkaretkelle Happensin kautta - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

Luokkaretket

Mikäs sen parempaa kuin koulupäivä, joka on kuin yhtä välituntia! Luokkaretket ovat oppilaiden suosikkeja – eikä ihme! Ei matikkaa, ei biologiaa, ei ruokatuntia tai mitään muutakaan tuntia! Etsi Happensin kautta tekemistä luokkaretkelle ja lähetä ilmaisia tarjouspyyntöjä helposti.
Happens superpark luokkaretket

Luokkaretken järjestäminen, se vasta projekti onkin. Yksi haluaa seikkailupuistoon, toinen jalkapalloa pelaamaan ja kolmas haluaisi vain leffaan, koska vanhempien kanssa siellä on aina saanut syödä niin paljon karkkia kuin haluaa! Miten tässä nyt sitten etenisi?

Kun luokkaretkeä lähdetään suunnittelemaan, kannattaa aloittaa tavoitteiden ja lähtökohdan miettimisestä. Halutaanko suunnata johonkin tiettyyn kohteeseen? Painotetaanko kulttuuria, yhdessäoloa vai jotakin liikunnallista ohjelmaa? Luokkaretkeen voi sisällyttää jonkin oppimista tukevan aktiviteetin, mutta usein tärkeää on pitää luokkaretki huomattavasti normaalia koulupäivää kevyempänä toimintana! Usein oppilaille kohokohta on se, että ei ole tavallisia oppitunteja ja päivä saattaa loppuakin hieman aikaisemmin – tutusta kouluruoasta poikkeavista eväistä puhumattakaan!

Tekemistä kaikenikäisille retkeilijöille!

Kaikista nuorimpien oppilaiden kanssa kannattaa suunnata esimerkiksi trampoliinipuistoon, jossa he saavat vapaasti pomppia ympäriinsä – kirjaimellisesti. Hieman vanhemmat oppilaat jaksavat taatusti keskittyä paremmin, ehkä tällöin jokin kulttuurisempi elämys voisi sopia paremmin. Tarjoa oppilaillesi virtuaalinen elokuvaelämys tai tavallinen leffakäynti. Kukapa nyt ei elokuvista pitäisi, ainakin jos vaihtoehtona on tuijottaa luokassa kemian opettajan muistiinpanoja!

Miten valita aktiviteetti luokkaretkelle?

Jokainen oppilas on yksilö ja kaikille mieluisan tekemisen löytäminen on jo lähtökohtaisesti mahdotonta. Totta kai helpoimmalla pääsee, jos järjestäjä vain itse päättää, mitä tehdään, mutta koska tarkoitus on luoda oppilaille unohtumaton elämys, heidät olisi hyvä saada päätöksentekoon mukaan. Yksi asia on kuitenkin varmaa: huutoäänestystä ei kannatta ottaa.

Tässä yksi vinkki saada oppilaat miettimään vaihtoehtoja yhdessä:

  1. Jaa oppilaat ryhmiin ja anna heidän päättää yhdessä suosikkinsa muutamasta vaihtoehdosta.
  2. Ohjeista oppilaat tekemään lyhyt esitelmä muulle luokalle valitsemastaan vaihtoehdosta. Miksi he päätyivät tähän? Mitä valikoituneesta aktiviteetista voisi oppia? Miten matka kohteeseen voisi onnistua?
  3. Näin oppilaat saavat hauskan kokemuksen tiimityöstä ja pääsevät miettimään luokkaretken kohdetta yhdessä!

Usein luokkaretkelle suunnataan keväällä palkintona hyvästä lukuvuodesta tai muuten vain kehittämään ja vahvistamaan luokan sosiaalisia taitoja sekä yhteishenkeä. Luokkaretket ovat sellaisenaankin loistavia oppikokemuksia nuorille oppilaille – he saavat kokemuksen siitä, miten käyttäytyä ja liikkua ryhmässä julkisella paikalla sekä pääsevät tutustumaan uusiin ympäristöihin koulun ulkopuolella.

Muista järjestää kaikki muu tarvittava

Miten kuljetus koululta retkipaikalle hoidetaan? Tuleeko eväät koululta vai ottavatko oppilaat omia eväitä? Vaikka oppilaat saisivat koulun puolesta eväspussit, haluaa moni varmasti ottaa omiakin herkkuja mukaan. Käykää yhdessä läpi mikä määrä olisi sopiva. Muistathan varmistaa saako kohteeseen viedä omia eväitä!
Happens synttäriryhmä rush helsinki

Mieti budjetti!

Vanhemmat haluavat todennäköisesti pysyä kartalla luokkaretkisuunnitelmista. Heidän kanssaan on hyvä miettiä budjettia sekä mahdollisia varainkeruuvaihtoehtoja. Muista aina elämystä varatessa kysyä hintoja koululaisille – moni yritys tarjoaa edullisia hintoja luokkaretkiryhmille!
Happens lasten synttärit aktiviteetit

Enää tarvitset…

Reipasta retkimieltä! Lasten iloisen puuhastelun seuraaminen on antoisaa ja hauskaa, vaikka välillä ehkä hieman haastavaakin. Ehkä tarvitset mukaan muutaman ekstrasilmäparin? Pyydä mukaan sopiva määrä huoltajia niin kaikki oppilaat eivät jää vain sinun huolehdittavaksesi.

Lopuksi kannattaa vielä hieman miettiä itse aktiviteettia. Tarvitseeko sitä varten jakaa joukkueita, ryhmiä tai pareja? Mitä enemmän pystyt suunnittelemaan etukäteen, sen rennommin mielin pääset itsekin retkelle!

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tarkemmin evästeiden keräämiin tietoihin voit tutustua  tietosuojaselosteestamme