Babyshowerit tiedossa? Täältä inspiraatiota - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

Babyshower

Ennen, kun on aika hipelöidä ihanaa vauvaa, on aika hemmotella tulevaa mammaa! Siis babyshowerit eli vauvakutsut kehiin! Tältä sivulta löydät vinkkejä ja ideoita babyshowerin järjestämiseen. Tilat, tarjoilut ja tekemistä – kaikki yhdestä paikasta!
Babyshower - Ideoita babyshowereihin

Sööttiä hömppää, pastellin värejä, ilmapalloja, koristeita, lahjapussukoita, hymyä ja kutkuttavaa tunnelmaa… tätä on babyshowerit! Me kaikki tiedämme ne ystävät, jotka itkevät riemusta vauvauutisia kuullessaan. Oletko se juuri sinä siellä? Etsimässä ideoita parhaan ystäväsi babyshowereihin? Tältä sivulta löydät täydellisen ideapaketin babyshower -kutsujen järjestämiseen. Aloitetaan tilasta, sitten ideoidaan tarjoiluita ja tekemistä, lopussa koristeita ja lahjoja. Babyshowerit on jotain, mitä odottaa, kun odottaa! Siis suunnittelu käyntiin.

Täydellinen tila babyshowereille

Sinulla saattaa jo olla käsitys siitä, mistä tuleva äiti tykkää. Ehkä hän pitää saunomisesta? Ehkä veneilystä? Ehkä uimisesta, kokkailusta, tanssimisesta, laulamisesta tai ihan vain rennosta oleskelusta ja nautinnollisesta ruokailusta? Käsitys siitä, mitä babyshowerien päätähti voisi kutsuilta toivoa, auttaa tilavalinnassa.

Vene, kattohuoneisto, huvila, saunamökki vai saunakabinetti? Kenties tila jonkin aktiviteetin kyljestä? Meiltä löydät moneen muuntuvia tiloja, joissa on valmiudet järjestää mitä erilaisimpia babyshowereita! Ja voipa babyshowerit järjestää ihan vain kotonakin, siirry silloin suoraan ohjelman, tarjoiluiden ja koristeluiden pariin!

Tilassa tilaa ohjelmalle ja tarjoiluille

Tilaa valitessa on hyvä katsoa, että siellä on sopivat puitteet tarjoilupöydälle ja ruokailuun sekä vapaata aluetta ohjelmaan. Osassa tiloista löytyy isompia keittiöitä, jolloin babyshowereilla voi järjestää vaikka leikkimielisen vauvanruokakokkauskurssin. Saunatiloissa puolestaan olisi ihana hemmotella päivänsankaria hieronnalla, manikyyrillä tai kasvohoidoilla. Ohjelmaehdotuksiin palataan tarkemmin alempana, mutta nämä nyt vain esimerkkeinä, kun mietit mitä erityispiirteitä babyshowerit vaatii tilalta.

Mieti jo tilaa valitessa tulevia koristeluideoita

Jos tarkoituksena on koristella tila tulevan äidin näköisesti, on hyvä valita jokin mahdollisimman yksinkertainen ja tyylikäs tila. Sellaiset muuntuu usein parhaiten omilla somistuksilla juuri haluttuun tunnelmaan. Toki sitten voi miettiä sopisiko jokin hieman erikoisempi tila mahdolliseen babyshowerin teemaan ja somistuksia voi kysellä myös tilan tarjoajilta.

Tutustu tilavaihtoehtoihin

Psst! Kaikki Happensin tilat löydät sivun ylhäällä olevasta hakupalkista tai "Kaikki tapahtumat" -painikkeesta. Aseta kriteeriksi esimerkiksi koko, tarjoilut tai sijainti.

Kaikki tapahtumat

Tarjoilupöytä täyteen herkkuja

Tarjoiluiden kolme kulmakiveä pätee tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, myös babyshowereille: suolaista, makeaa ja juotavaa. Herkullisen näköinen tarjoilupöytä muodostuu esimerkiksi raikkaista ja runsaista salaateista, suolaisista piirakoista, pienistä leivonnaisista, kakuista, naposteltavista sekä raikkaista mehuista ja mocktaileista. Vaikka vauvakutsuilla ollaan, niin vauvanruokaa emme tähän pöytään suosittele. Toki houkutteleva hedelmäplatter voisi toimita, ei soseena vielä kuitenkaan.

Jos halutaan hempeillä vauvannäköisin söpöyksin, koristellaan tarjoilupöytä tietysti pastellinsävyillä. Vaalea kermakuorrute? Baby on board -kylttejä? Ehkä tyttövauvaa odottavalle halutaan luoda perinteinen vaaleanpunainen maailma ja poikavauvalle vaaleansininen. Mutta eipä väreillä väliä, tässä vaiheessa on tärkeitä miettiä, mistä tuleva äiti tykkää!

Tarjoilut voit loihtia itse tai sitten voit valjastaa hommiin pitopalvelun. Huikkaa vaan cateringia varatessa, että tulossa on babyshowerit ja esitä toiveesi tarjoiluiden koristelun suhteen. Ammattilainen osaa takuulla loihtia juuri sen mitä haluat! Muista myös tarkistaa, että tilaan saa tuoda omat tarjoilut.

Ohjelmaa ja tekemistä

Babyshowerien parhaat ohjelmanumerot syntyy usein itse järjestettynä. Kenties nimen arvailua tai nimien ehdottelua? Vaipan laittamista sokkona? Vauvojen soseruoka-tasting on ainakin klassikko! Jos haluat järjestää jotain hieman isompaa, tutki ohjattuja aktiviteettia eri palveluntarjoajilta.

Tykkääkö kutsujen tähti kokkaamisesta? Kohta täytyy ainakin osata puuroa keittää, jos ei muuta! Ehkä pieni kokkikurssi olisi tarpeen? Kokkikursseja löydät täältä! Mikäli haluat järjestää unohtumattoman hemmottelupäivän, voitte suunnata esimerkiksi Flamingo Spa:han, jossa tarjolla on mm. saunajoogaa ja erilaisia hierontoja sekä hoitoja. Tutustu myös Ravintopolin ainutlaatuisiin kosmetiikka workshoppeihin, jossa tehdään ikioma tuotesarja erilaisia voiteita.

Kokonainen mökkiviikonloppu ei koskaan mene pieleen! Babyshower pannaan täytäntöön sanan varsinaisessa merkityksessä, kun pulahdetaan uimaan mereen, järveen tai terassin paljuun. Vuokramökkejä löydät täältä ja vuokratiloja täältä!

Ehkä mama-to-be haluaa vielä kerran rokata täysillä? Silloin otetaan kouraan holittomat skumpat ja laitetaan pystyyn karaoke sekä kunnon tanssibileet – jaksamisen mukaan tietenkin! Karaokelaite löytyy esimerkiksi White Sand Boatilla, missä muutenkin saisi järjestettyä melkoiset vauvakutsut, etenkin jos hempeily ja pilvilinnat eivät ole tämän mamin juttu.

Koristelut ja pienet yksityiskohdat

Ilmapallot, viirit, servietit ja muut pöytäkoristeet lienee vakiosomistuksia, joiden suunnittelusta kannattaa lähteä liikkeelle. Ideoita kannattaa hakea somesta, netistä sekä esimerkiksi Juhlamaailmassa tai Confetti:ssa vierailemalla. Näistä kaupoista löytyy paljon ihania koristeita babyshowereille!
Babyshower - Ideoita babyshowereihin

Muista, että tärkeintä on kuitenkin tehdä tulevan äidin näköiset kutsut – ei sellaiset, jotka näyttäisivät vain somekuvien massassa kivalta. Mitä sitten, vaikka koristeina olisi pääkalloja, kynttilöitä, kirkkaan värisiä tilpehöörejä tai sitten ei yhtikäs mitään. Babyshowereilla, kuten kaikilla juhlilla, on tietty ennakko-oletusten mukainen muotti, mutta kuka sanoi että sinne täytyy mahtua? Pyh!

Mitä lahjaksi?

Tietysti tekee mieli hommata niitä ihania pikkuisia suloisia vauvanvaatteita, mutta pidä mopo käsissä! Nämä vaatteet sopivat vauvalle vain hetken. Ehkä kannattaa lähteä liikkeelle siitä, mitä äiti voisi tarvita? Kahvia, energiajuomaa, melatoniinia… vitsi, vitsi! Anna vaikka jokin ravintola- tai hotellilahjakortti, jonka vanhemmat voivat käyttää ihan kahdestaan sitten, kun sopii. Loppujen lopuksi päivänsankari on iloinen varmasti pelkistä babyshower -kutsuistakin! Te ystävät olette hänelle tärkein lahja ja apu. Klisee, mutta totta!
Babyshower - Ideoita babyshowereihin

Milloin babyshowerit kannattaa järjestää?

Silloin, kun tuntuu sopivalta, eikö näin? Yleisenä ohjenuorana pidetään toista kolmannesta tai viimeisen kolmanneksen alkua – niin, että äiti jaksaa vielä viettää omia babyshowereitaan! Muista ottaa huomioon erityisjärjestelyt, mikäli kutsujen on tarkoitus olla äidille yllätys. Tällöin puolisosta voi olla apua aikataulun suunnittelussa. Babyshowerien valmistelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, näin päiväkään ei veny liian pitkälle lähelle laskettua aikaa ja juhlat voi tilanteen mukaan järjestää aikaisemminkin, jos tarkoitus on juhlia esimerkiksi kotona. Pääasia aikataulun suhteen lienee, että parempi olla ajoissa kuin liian lähellä 8-9 kuukautta.

Ei muuta kuin babyshowereita valmistelemaan!

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tarkemmin evästeiden keräämiin tietoihin voit tutustua  tietosuojaselosteestamme