Saunatilat Helsinki - Vinkit meiltä - Happens

Saunatilat Helsinki

Laita tapahtumaan ja keskity rentoutumaan. Erottajan kasino vai Saunakellari? Oma uima-allas vai näkymät kattojen ylle? You make it HAPPEN. Tutustu vaihtoehtoihin ja järjestä onnistunut saunahetki Helsingissä.
WE MAKE IT HAPPEN

Saunailta käyntiin ja löylyä kiukaalle! Sauna, tuo meidän luvattu kansallisaare, ei todellakaan ole vain peseytymistä varten. Ylellinen saunatila pääkaupungin kattojen yllä vai merellinen sauna luontomaisemissa – Helsingistä löytyy valikoimaa vaikka muille jakaa! Mikä olisikaan suomalaisempaa kuin kunnon sauna?

Täydellinen saunaelämys koostuu mainiosta seurasta, oli kyseessä sitten polttarit, synttärit, virkistyspäivä tai ihan vain perinteinen illanvietto. Saunatilojen varaus kauttamme on hulvattoman helppoa – valitse porukallesi sopivin saunatila Helsingin laajasta valikoimasta ja valmistaudu rentouttavaan saunotteluun. Emme anna sinun hikoilla tässä “urakassa”, vaan lempein ottein avaamme parhaat vinkit onnistuneeseen saunailtaan.

Hauskasta seurueesta huikeisiin herkkuihin

Kun on kaverit valittu saunaseuraksi, tuleekin makoisampi valinta eteen. Mitä ihmettä sitä saunaillassa tarjoilisi? Hyviä vaihtoehtoja ovat tietenkin virvokkeet. Tällä puolella on hyvä ottaa aapisopas käteen ja katsoa, onko paikalla A-oikeudet. A-oikeuden omaavilta saunoilta saat kylmät kaljat käteen kätevästi. Monet saunat tarjoavat oman jääkaapin, jonne voit tilata valmiiksi erilaisia virvoitusjuomia sekä olutta, siideriä ja lonkeroa. Kaikissa tiloissa ei ole anniskeluoikeuksia, joten niihin voit napata hyvin omat juomat mukaan. Eikun kippis ja löylyihin!

Vaikka saunajuomat saavatkin mielen lämpimäksi, hyvä ruoka maistuu aina! Varaa saunatila omien mieltymysten mukaan, moniin saunatiloihin on saatavilla ruoat suoraan ravintolan köökistä. Ruokatarjoilut voi myös tilata cateringin kautta ja osassa saunatiloista voi nautiskella omia eväitä. Moni valitsee saunailtaansa ihan perinteisen makkaran lisukkeineen, mutta erikoisempiakin vaihtoehtoja on nähty. Miltä kuulostaisi esimerkiksi tulinen aasialainen ruoka tai raikkaat salaatit? Pitkässä saunaillassa tarjoillaan myös menu pitkänä, eli useampi ruokalaji illan aikana. Ruokailupuolella vain vatsa on rajana!

Vilvoittelua ja villiä ohjelmaa

Jotkut rakastavat viilentyä avannossa tai lumihangessa. Meille muille taas on tärkeää päästä viilentymään ei niin extreme-keinoin, joko terassille, pihalle, paljuun, pulahdusaltaaseen tai ihan Itämereen asti. Valitse saunatila siis mieltymystesi mukaan – näetkö itsesi Helsingin kattojen yllä ihailemassa kaupungin siluettia vai luonnonhelmassa pulahtamassa mereen? Terassi tai olohuone hyvillä sohvilla toimii aina, eihän siellä saunassa voi koko iltaa viettää! Mikäli ilta jatkuu Helsingin baarien hulinaan, pääsee julkisilla tai taksilla hurauttamaan tanssilattioiden keskiöön alta aikayksikön.

Reivausta vai rentoilua?

Saunaillassa nautitaan joko rauhallisesta menosta ja kiukaan sihinästä tai kunnon jytästä. Osa saunatiloistamme tarjoaa huikeat äänentoistomahdollisuudet, nyt laitetaan siis poppi raikaamaan! Mikäli illalla on myös tulossa peli, kannattaa tsekata tilan televisiotarjonta. Rauhallisempaa menoa etsiville suosituksemme on takka, puiden rätinä se vasta onkin rentouttavaa!
näyttää kuva 1

Aktiviteetit kuntoon!

Ennen ja jälkeen saunaa on myös mahdollista nauttia vaikka mistä aktiviteeteista! Helsinki tarjoaa mahtavat mahdollisuudet tähänkin! Miltä kuulostaisi vaikkapa biljardi tai hohtokeilaus ennen löylyjä? Kovempaa menoa kaipaaville suosittelemme CrossFit-tuntia ja rauhallisille luonnonystäville samoilua Nuuksion rauhallisissa metsissä. Pääkaupunkiseudulta kaikkea löytyy – meidän kautta saunoja ei jää saunatta!
näyttää kuva

Helppoa ja hauskaa – keskity nauttimaan!

Sitten vielä käytännön asioita. Pyyhkeet löytyvät usein tilan puolesta, kätevää kun ei tarvitse matkassa raahata! Saunavuoron pituus kannattaa määrittää illan kulun mukaan. Mikäli ohjelmaa on paljon, seuraava menopaikka kutsuu ja saunottelu ei sisällä ruokailua, muutama tunti löylyjä varmasti riittää mainiosti. Polttareissa ja pidemmissä illanvietoissa taas aikaa kannattaa varata rutkasti! Muutama lisätunti ei ole ikinä pahitteeksi, eikä koko aikaa tarvitse saunassa viettää. Hyvien ystävien seurassa aika kun lentää!

Onnistuneen stadilaisen saunaillan kruunaa tietenkin hyvä meininki ja kipakat löylyt. Eikun Helsingin paras saunatila varaukseen ja lauteille mars! Toivotamme auvoisia löylyjä ja herkullisia hetkiä.