Muistotilaisuudet - Järjestä muistojuhla helposti - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

Muistotilaisuudet

Muistotilaisuus on tärkeä ja ihana, joskin haikea perhejuhla. Muistotilaisuudessa kunnioitetaan vainajan toiveita ja järjestetään juuri hänen persoonalleen sopiva muistojuhla. Juhlien järjestelyissä on paljon työtä, mutta Happensin kautta muistotilaisuuden suunnittelu on helppoa ja vaivatonta. Säästä itsesi ylimääräiseltä stressiltä ja liialta kuormitukselta. Tutustu tiloihin ja tarjoiluihin alta ja lähetä ilmaisia tarjouspyyntöjä yhdellä kerralla kätevästi.
Muistotilaisuus kattaus

Muistotilaisuuden ohjelma

Muistotilaisuuden ohjelma on aina vainajan näköinen, siis ainutlaatuinen. Perheenjäsenet tietävät varmasti parhaiten minkälaiset ohjelmanumerot kunnioittavat muistettavan vainajan elämää sopivimmalla tavalla. Jos ideoita ei kuitenkaan meinaa syttyä, tässä muutamia yleisimpiä vinkkejä muistotilaisuuden ohjelmaan:

  • Musiikkiesitykset: Minkälaista oli vainajan suosikkimusiikki? Ehkä häneltä löytyi jokin suosikkikappale, joka muistuttaa läheisimpiä hänestä? Livemusiikki on loistava ohjelmanumero muistotilaisuuksiin.
  • Puheet: Puheet ovat oleellinen osa muistotilaisuutta. Puheille voi joko varata rauhallisen oman hetken tai ne voivat olla spontaaneja ja rentoja. Kuten sanottu, jokainen muistotilaisuus on ainutlaatuinen.
  • Muut esitykset: Vainajan muistoa voi kunnioittaa monin tavoin. Lauluesitys, kuvaesitys, videoiden katselua… mikä ikinä tuntuu osallistujista sopivalta.
  • Adressien lukeminen: Mikäli saapuneet adressit halutaan lukea, ne kannattaa avata valmiiksi ja niiden lukija tai lukijat on hyvä sopia etukäteen, ellei muistotilaisuuteen osallistu pappia, joka tyypillisesti lukee adressit.

Ideoita muistotilaisuuteen

Juhlatilan, jossa muistotilaisuutta vietetään, voi koristella haluamallanne tavalla esimerkiksi kuvin, kukkasin tai muin esinein. Kuvat elämän eri vaiheista ovat ihana tapa palata muistelemaan vainajan kanssa vietettyjä hetkiä. Ne tuovat esiin iloisia muistoja, luovat lämmintä tunnelmaa ja herättävät keskustelua vieraiden kesken. Usein tuleekin muistelua ensitapaamisia, ikimuistoisia kokemuksia ja vainajalle tärkeitä asioita yhdessä. Toisten tuki ja juttuseura on muistotilaisuudessa korvaamatonta.

Muistotilaisuudessa on tärkeää, että kaikki vieraat saavat osallistua vainajan muistamiseen ja hyvästelyyn omalla tavallaan. Ehkä sopiva keino on tarjota mahdollisuus täyttää muistelutaulua tai kirjoittaa terveiset yhteiseen kirjaan. Muistotilaisuuden kululle ei ole määriteltyjä raameja, vaan tarkoitus on aina viettää muistelutilaisuutta vainajan persoonaa kunnioittaen. Tähän liittyy myös sopivan juhlatilan valinta. Tilan valinnassa kannattaa aina rohkeasti miettiä, missä vainaja haluaisi läheisensä muistelevansa häntä. Miksei vaikka saunatilassa, rantahuvilassa tai tyylikkäässä tilausravintolassa kolmen ruokalajin illallisen äärellä? Tutustu juhlatiloihin alta.

 

Sopiva juhlatila muistotilaisuuteen

Juhlatilaa valittaessa kannattaa miettiä valmiiksi vierasmäärä, budjetti, sijainti sekä muut erityistoiveet. Yleensä muistotilaisuus on hyvin yhteisöllinen juhla, joten on varmasti suotuisaa, että kaikki vieraat mahtuvat saman tilaan istumaan. Tilaa on hyvä olla riittävästi myös muistopöydälle, tarjoilupöydälle ja esitysten tai puheiden pitämiselle. Tutustu erilaisiin tilavaihtoehtoihin. Kaikki tilavaihtoehdot löydät sivun ylhäällä olevasta hausta.