Morsiussauna - Morsiussauna Happensin vinkeillä - Happens.fi
Happens logo
Tarjouskorin ikoniKäyttäjätilin ikoniHakuikoni

Morsiussauna

Morsiussauna suunnitteilla? Älä kangistu kaavoihin tai anna ideoiden puutteelle periksi. Happensilta löydät runsaasti erilaisia saunatiloja ja tältä sivulta nappaat hauskimmat vinkit modernin morsiussaunan järjestämiseen. Tutustu, ihastu ja lähetä ilmaisia tarjouspyyntöjä!
Morsiussauna - Happens

Morsiussauna on vanha suomalainen tapa, joka yhä edelleenkin on yksi polttareiden suosituimmista ohjelmanumeroista. Tämä ihana polttariperinne voi seurata joko vanhanaikaista tuttua kaavaa tai sitten siitä voi tehdä aivan omalaisensa tilaisuuden. Perinteisesti morsiussaunaan liittyy useita erilaisia rituaaleja, symboleita ja taikoja, jotka antavat tulevalle aviopuolisolle suotuisimmat mahdolliset lähtökohdat avioliittoon. Siis pahat henget sikseen ja synnit puhtaaksi – on aika jättää vanha elämä taakse ja siirtyä kohti uutta roolia! Vai ehkä tämä on hieman liian vanhollinen tapa ajatella: aina voi järjestää kunnon bileet ja heivata kaiken maailman normit sikseen.

Aloitetaan itse saunan löytämisestä. Selaa alta muutamia vaihtoehtoja tai katso saunatiloja kaupungin mukaan: Helsinki, Espoo, Vantaa ja Turku. Katso myös esimerkiksi Nuuksion saunat ja Töölön saunat.

Selaa saunatiloja

Morsiussauna Happensin tyyliin

Morsiussaunan taiat

Morsiussauna on tyypillistä aloittaa pahoja henkiä karkottamalla. Taikojen teon voi suorittaa perinteisesti astioita kolistamalla ja seiniä paukuttamalla, samalla intensiivisesti loitsuja huutaen. Tai sitten: koska tarkoituksena on luoda meteliä pahojen henkien poistamiseksi, voitte ihan hyvin myös laittaa karaokelaitteen laulamaan ja avata illan viidennen pullon skumppaa. Eiköhän siitäkin meteliä lähde!

Löylynheitto morsiamen olan yli

Heittämällä löylyä morsiamen olan yli on tarkoitus varmistaa, että morsian ei jää kaipaamaan aiempaa elämäänsä. Yksinkertaista. Mutta entä, jos morsian kaipaisi sittenkin vaikka hartiahierontaa rentoutuakseen häästressistä ja muista arjen kiireistä? Järjestäkää morsiamelle ihana spa-hetki!

Morsiamen vihtominen saunassa

Yksi tärkeistä osista morsiussaunaa (ja muitakin suomalaisia saunaperinteitä) on morsiamen vihtominen. Kaikki polttarivieraat voivat vihtoa morsianta vuorotellen, jolloin morsiamen uskotaan puhdistuvan menneistä synneistään ennen häitä. Vai entä jos morsian saisikin vihtoa teitä senkin kurjat kaasot ja ystävät? Näin morsian vasta pääsisikin purkamaan aiemman elämän koukeroitaan!

Morsiamen naimaonnen jakaminen muulle seurueelle

Tunnetusti naimattomien polttarivieraiden tulee morsiamen poistuttua saunasta istahtaa hetkeksi hänen paikalleen, jotta he perisivät morsiamen naimaonnen. Miten muuten tämän voisi toteuttaa? Morsian voi jakaa ystävilleen kaikkien vanhojen heilojen puhelinnumerot, Tinder-profiilit ja Instagram-nimet. Eiköhän näinkin päästä ihan kivasti alkuun.

Morsiamen käsittely suolalla, jauholla, hunajalla ja kananmunalla

Yksi morsiussaunan perinteistä on hieroa morsiamen selkään suolaa, jotta voidaan varmistaa ettei vanha suola ala janottaa. Tämän jälkeen selkään taputellaan jauhoa, jonka avulla taataan sopuisa avioliitto ja leivän saaminen pöytään. Jauhojen jälkeen morsiamen iholle hierottava hunaja takaa tulevalle parille makoisan elämän ja hiusten peseminen kananmunalla lisää hedelmällisyyttä.

Vaihtoehto B? Käyttäkää näihin elintarvikkeisiin menevät rahat kunnon tarjoiluiden raaka-aineisiin tai tilatkaa paikalle oma baarimikko tai drinkkikoulu!

Morsiamen hiukset letille

Morsiussaunan jälkeen letitetään tyypillisesti morsiamen hiukset merkkinä morsiussaunan läpäisemisestä. Vielä parempi idea? Kaivakaa esiin ne kalleimmat ilmakihartimet ja tällätkää morsian juhlakuntoon illan jatkoja varten! Kukkaseppeleen voi säästää sitten seuraavan aamun brunssille. Tai juhannukseen.

Tekemistä

Mikäli polttaripäivä kaipaa muutakin tekemistä kuin itse morsiussaunan, voit selata erilaisia aktiviteetteja sekä muita vinkkejä Naisten polttarit -sivulta.
Järjestä upeat polttarit
Morsian odottaa polttareita

Tarjoilut

Himottaisiko tilata pitopalvelu pientä snacksia tai suurempaa juhlabuffettia valmistamaan? Ehkä kakut, leivonnaiset tai muut suolaiset purtavat? Pitopalvelu pelastaa, kun keittiössä ei innokkaita kokkeja näy.
Tutustu pitopalveluihin
Happens jälkiruoka catering helsinki

Moderni morsiussauna on sellainen kuin itse morsian

Morsiussaunan voi toteuttaa juuri, kuten parhaaksi sen näkeen. Yllä olevat käänteet osoittavat, ettei ole yhtä oikeaa tapaa! Jos olet järjestäjänä edelleen inspiraatiota vailla voit tutustua vaikkapa näihin sivuihin:

Elämykset | Aktiviteetit | Kokkikoulu | Tyttöjen ilta | Kylpylä | Etäaktiviteetit

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Tarkemmin evästeiden keräämiin tietoihin voit tutustua  tietosuojaselosteestamme