Järjestä täydelliset juhlat - Happens

Juhlat

Laita tapahtumaan ja keskity juhlimaan. Nimiäiset vai venetsialaiset? Lasten ehdoilla vai koko yö tanssilattialla? You make it HAPPEN. Tutustu vaihtoehtoihin ja järjestä onnistuneet juhlat.
WE MAKE IT HAPPEN

Arjen keskellä mikään ei ole ilahduttavampaa ja piristävämpää kuin kunnon juhlat. Juhliin osallistumisen lisäksi myös juhlien suunnittelu on hauskaa puuhaa.

Erilaisia juhlia on olemassa niin paljon kuin on juhlijoitakin. On polttareita, syntymäpäiviä, lasten synttäreitä, pikkujouluja, yritystapahtumia, häitä ja saunailtoja! Millaisia juhlia sinä olet järjestämässä? Nappaa alta parhaat vinkit onnistuneiden juhlien järjestämiseen – nämä vinkit pätevät juhlaan kuin juhlaan!

Upeita tiloja jokaiseen budjettiin

Juhlien järjestäminen kannattaa aloittaa miettimällä käytössä olevaa budjettia. Onko se satoja vai jopa tuhansia euroja? Budjetti on hyvä lyödä lukkoon heti alussa sen takia, että se asettaa raamit myös kaikille tuleville päätöksille – niin vieraslistalle, juhlapaikan valinnalle, juhlien sisällölle kuin tarjoiluillekin. Päätöksenteko on usein myös helpompaa silloin, kun osa vaihtoehdoista rajautuu pois budjetin takia.

Juhlatilan vuokraajan ohjenuorat

Kun budjetti on lyöty lukkoon, on aika lähteä miettimään ja laatimaan juhlien vieraslistaa. Muista, että sinulla on juhlien järjestäjänä täysi oikeus päättää siitä, keitä juhliin kutsutaan ja keitä ei. On täysin ok järjestää esimerkiksi syntymäpäivät pelkästään kavereille tai häät, joihin on kutsuttu vain aikuiset mutta ei lapsia. Päätös on sinun!

Budjetti ja vieraslista vaikuttavat puolestaan juhlapaikan valintaan. Moni järjestää juhlia edelleen kotonaan, mutta nykypäivänä on myös todella suosittua vuokrata juhlapaikka. Varsinkin jos juhlien osallistujamäärä on iso, juhlapaikka tulee todella tarpeeseen. Moni ei myöskään halua kotiinsa esimerkiksi juhlista aiheutuvaa sotkua. Juhlapaikan valinnassa kannattaa ottaa huomioon budjetin ja vieraslistan lisäksi myös muun muassa juhlien luonne. Esimerkiksi häät, syntymäpäivät, pikkujoulut ja yritystapahtumat tarvitsevat kaikki todennäköisesti hyvin erilaiset tilat! Tilavuokrauksen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä – suosituimmat tilat viedään nimittäin käsistä jo todella aikaisessa vaiheessa.

Tyylikäs vai hauska teema?

Budjetti, vieraslista ja juhlapaikka on nyt päätetty – seuraavana onkin sitten vuorossa yksi juhlien järjestämisen mukavimmista ja hauskimmista osuuksista: juhlien sisältö. Onko juhlillasi jotakin teemaa? Jos olet järjestämässä esimerkiksi syntymäpäiviä, miltä kuulostaisivat tyylikkäät Black and White -juhlat, 90-luvun pippalot tai Great Gatsby -henkinen illanvietto? Teemoja voi hyödyntää syntymäpäivien lisäksi myös kaikenlaisissa muissa juhlissa, kuten häissä, polttareissa ja pikkujouluissa. Valittu teema voi näkyä niin sinun kuin vieraidenkin pukeutumisessa, juhlien tarjoiluissa ja juhlapaikan koristeluissa.

Musiikkiesitys vai joogatunti?

Juhlien sisältöön liittyy teeman lisäksi vahvasti myös ohjelma. Tilaa kannattaa miettiä myös suunnittelun juhlaohjelman kautta. Juhlat voivat olla oikein onnistuneet tietysti myös ilman ohjelmaa tai vapaamuotoisella ohjelmalla, mutta juhlien järjestäjänä sinun kannattaa ainakin harkita ohjelmaa. Voisiko sinua ja vieraita ilahduttaa esimerkiksi joku tietty esiintyjä tai vaikka lempimusiikkiasi soittava DJ?

Herkulliset tarjoilut helposti

No entäs sitten ne tarjoilut? Tarjoiluihin pätee sama sääntö kuin ohjelmaan: myös ilman tarjoilua juhlat voivat olla onnistuneet. Juhlat voi järjestää vaikka nyyttärihengessä, mikä tarkoittaa sitä, että jokainen osallistuja tuo jotain herkullista syötävää tai juotavaa yhteiseen pöytään. Juhlien järjestäjä voi kuitenkin myös järjestää tarjoilut kokonaan itse! Tarjoilut voivat olla kaikkea pienestä purtavasta aina lukemattomia erilaisia herkkuja notkuvaan buffet-pöytään. Nam, nam!
näyttää kuva 1

Järjestä onnistunut juhla kuin juhla!

Budjetin, vieraslistan, juhlapaikan, sisällön ja tarjoilujen jälkeen kaikki alkaakin olla valmista. Jos kuitenkin kaipaat vielä lisävinkkejä, voit käydä tutustumassa myös muihin erilaisia juhlia koskeviin artikkeleihimme. Olemme koonneet sinua varten vinkkejä niin polttareihin, syntymäpäiviin, lasten synttäreihin, pikkujouluihin, yritystapahtumiin, häihin kuin saunailtoihinkin liittyen. Käy nappaamassa vinkit talteen!
näyttää kuva

Muista nauttia järjestämisestä – ja tietenkin juhlista!

Muista, että juhlien järjestäminen on ennen kaikkea mukavaa puuhaa, josta ei kannata ottaa liikaa stressiä. Vieraat tulevat juhliin lähes aina iloisin ja positiivisin mielin, ja harvoin kukaan lähtee juhlista pettyneenä – olivatpa juhlat sitten millaiset tahansa.

Tsemppiä kaikille juhlien järjestämiseen ja tietenkin myös hauskoja juhlia!